Vragen die wij vaak beantwoorden

Hoe is Esthecin eigenlijk ontdekt?

De reden om Esthecin te ontwikkelen was het haarverlies van de dochter van Drs. van Montfort. Waar voorheen naar een enkel molecuul werd gezocht zijn wij uitgegaan van de complexiteit van de natuur. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, welke een invloed hebben op de diverse aspecten van de haargroei.

Bij welke vorm van haarverlies kan het serum ondersteunen?

Het serum is ontwikkeld ter voorkoming van androgeen haarverlies en voedt de haarzakjes welke zich in de rustfase bevinden.

Hoe vaak kan ik het gebruiken?

Ter voorkoming van androgeen haarverlies is tweemaal per week licht inmasseren voldoende. Om de kwaliteit van de haren te verbeteren raden wij aan dit eenmaal per week te doen. Esthecin trekt goed in de huid. Het beste is om het in de avond aan te brengen en pas de volgende ochtend de haren te wassen, indien dat nodig is.

Wat mag ik verwachten van het gebruik?

Vaak bevinden zich de haren in de rustfase. Deze haren moeten eerst uitvallen om plaats te maken voor nieuwe, gezonde haren. Dat betekent dat het in het begin erop kan lijken dat er meer haarverlies is. Dit is echter een goed teken. Haren groeien gemiddeld 1 cm per maand. Eerst moeten ze de kracht hebben om door de huid te komen, hetgeen ook tijd kost. Dit betekent dat de invloed afhankelijk is van de gezondheid van de haarzakjes in het begin.

Ik ben begonnen en verlies meer haar. Hoe kan dat?

Haren groeien steeds weer uit dezelfde haarzakjes in een cyclus. De oude dode haren komen op een bepaald moment in de rustfase, waarna ze uitvallen. In hetzelfde haarzakje komt dan een nieuwe haar. Bij mensen met zwakke haren zien we vaak dat er veel haren in deze rustfase verkeren. De activering van de haarzakjes zorgt ervoor dat deze zwakke haren uitvallen om plaats te maken voor de nieuwe haren.

Hoe lang kan ik doorgaan met het gebruik?

Is er sprake van androgeen haarverlies dan is het advies om het te blijven gebruiken. Voor de kwaliteit van de haren blijft het gebruik van eenmaal per week raadzaam.

Kan ik Esthecin met een gerust gevoel gebruiken?

Esthecin is gebouwd op basis van plantaardige, natuurlijke ingrediënten. Een allergische reactie op een van de onderdelen is mogelijk, maar uitermate zeldzaam. Bent u hier onzeker in vraag dan een monster aan.

Welke shampoo en conditioner mag ik gebruiken?

Shampoos en conditioners kunnen vrij agressief inwerken op de hoofdhuid. We adviseren daarom een shampoo vrij van sulfaat, fosfaat, siliconen en parabenen. Deze schuimen minder, maar reinigen even goed. Indien een conditioner nodig is adviseren we een merk zonder siliconen en parabenen.

Mag ik mijn haar kleuren?

Er zijn veel vormen van haarkleuring. Met name het ontkleuren voordat de kleurstof wordt aangebracht is agressief voor de hoofdhuid. Kleurstoffen zijn de laatste jaren steeds milder geworden. Het haar kleuren kan echter de aanleiding zijn voor haarverlies. Ook als er natuurlijke kleurstoffen worden gebruikt.

Heeft het zin om ook een voedingssupplement erbij te nemen?

Het kan raadzaam zijn uw voeding aan te vullen met een voedingssupplement. Met name als er een tekort in de voeding aan bepaalde voedingsstoffen is, kan het wijs zijn om deze aan te vullen.

Ik ben al 10 jaar bijna kaal. Werkt het dan toch?

Onder invloed van de mannelijke hormonen kunnen de haarzakjes in de rustfase terechtkomen. Er groeien dan geen haren uit. Na 2-3 jaar verdwijnen de haarzakjes vervolgens. De werking van Esthecin berust op de activering van de haarzakjes. Deze moeten dus wel aanwezig zijn om invloed te hebben op de haargroei.

Kan Esthecin de haargroei van getransplanteerde haren ondersteunen?

Bij een haartransplantatie worden bestaande haarzakjes getransplanteerd. Hoe beter de kwaliteit van de haarzakjes des te beter de effecten van een haartransplantatie. Na de haartransplantatie is het behoud belangrijk, dus een blijvend gebruik kan zinvol zijn.

Kan ik Esthecin gebruiken om dikker haar krijgen?

Het haarserum Esthecin voedt de wortel en haarzakjes waardoor de kwaliteit van de haren kan worden verbeterd. Dit binnen de mogelijkheden van de aanwezige haarzakjes.

Vakantie: zon en zee

In principe heeft dat geen invloed, tenzij iemand kalend is en zijn hoofdhuid laat verbranden. Wij adviseren hoofdbedekking tegen de zon te gebruiken.

Hoe weet ik of er bij mij nog haarzakjes aanwezig zijn?

Helaas is er geen simpele methode om dit te meten. Een invloed van Esthecin is daarom alleen proefondervindelijk waar te nemen. Gemiddeld verdwijnen inactieve haarzakjes na 2 tot 3 jaar. Er zijn echter uitzonderingen. Gebruik Esthecin zeker 4 maanden om invloed te beoordelen.

Ik begin kaal te worden en scheer nu mijn haren af. Kan ik Esthecin dan toch gebruiken?

Esthecin voedt de haarzakjes en de haarwortels die zich in de hoofdhuid bevinden. De lengte van de haren is daarbij niet van belang.

Moet ik Esthecin na 4 maanden nog blijven gebruiken?

Als de oorzaak van haarverlies niet opgeheven kan worden is het raadzaam Esthecin te blijven gebruiken. Dit is onder andere het geval bij androgeen/hormonaal haarverlies.

Ik ben zwanger. Kan ik Esthecin gebruiken?

Ja, je mag Esthecin gebruiken tijdens de zwangerschap en als je borstvoeding geeft. Esthecin bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten die hier geen invloed op hebben.

Waarom zie ik geen voor- en na foto's op de site?

Volgens de code aanbeveling gezondheidsproducten is het niet toegestaan deze foto’s op deze site te plaatsen.

Waarom zijn er geen studies op deze site te zien?

Conform de code aanbeveling gezondheidsproducten is het niet toegelaten deze studies op deze site te plaatsen.

Bevat het Esthecin haarserum ook een DHT-remmer?

Ja, het Esthecin haarserum bevat een combinatie van ingrediënten die allen een verschillend werkingsmechanisme hebben. Hierbij is ook een natuurlijke DHT-remmer, welke gekoppeld is aan een transportmolecuul, zodat deze de haarzakjes goed kan bereiken.

Geen antwoord kunnen vinden?

Heeft u geen antwoord kunnen vinden op uw vraag? Vul het onderstaande formulier in, dan beantwoorden wij deze graag persoonlijk voor u.

Verzend bericht