Haarverlies bij mannen

Tussen de 70-95% van de mannen wordt vroeg of laat kaal. We zien een trend dat dit steeds vroeger gebeurt. 20% van de mannen onder de 20 jaar is al kalend. Haaruitval kan leiden tot onzekerheid en psychische reacties omdat uiterlijk beïnvloedt hoe we ons voelen.

De meest voorkomende vorm van haarverlies bij mannen is de zgn. alopecia androgenetica oftewel androgeen haarverlies. Dit is een vorm van haaruitval waar de mannelijke hormonen een belangrijke rol spelen.

Hoe ontstaat het androgene haarverlies?

De zogenaamde androgene, mannelijke, hormonen worden omgezet in Dihydrotestosteron (DHT). Dit DHT hecht zich aan de celwand van een haarzakje dat daardoor steeds zwakker wordt. In het begin groeit er slechts één haar uit het haarzakje in plaats van 2-4 haren. Deze haar wordt ook dunner. In de volgende fase verdwijnt het haarzakje en kan er nooit meer een haar uit groeien. Dit zien we dan aan het dunner wordende haar en aan de diepere inhammen, het terugtrekken van de haargrens en de kalende kruin.

Waarom wordt de een kaal met 20 en de andere nooit ?

Haren groeien in een cyclus steeds uit dezelfde haarzakjes. De groeifase duurt 2-6 jaar en vindt gemiddeld 20 maal plaats in een mensenleven. Dat betekent dat iemand met een korte cyclus op z’n 40ste jaar kaal is en iemand met een lange cyclus op z’n 100ste nog een volle haardos heeft. DHT verkort de haargroeicyclus en daarom is het zo belangrijk haarverlies tijdig waar te nemen en er iets aan doen om op latere leeftijd een volle haardos te houden.

Wat kan je doen aan het androgene haarverlies?

De mate waarin haarverlies optreedt wordt bepaald door erfelijke factoren, de hormoonspiegel, leefstijl zoals voedingsfactoren, beïnvloeding vanuit toxische stoffen zoals rookgedrag, stofwisseling en oxidatie zoals bij overmaat aan zonlicht. Om al deze factoren te beïnvloeden bevat Esthecin een samenspel van verschillende natuurlijke ingrediënten, geheel van plantaardige oorsprong. Daarnaast is voor Esthecin een innovatieve liposomale techniek ontwikkeld, die ervoor zorgt dat de werkzame ingrediënten daadwerkelijk opgenomen worden in de cellen van de haarzakjes.