Op punt van internationale doorbraak

Nieuw werkend middel tegen haaruitval komt uit Maastricht

Haaruitval is een vervelende kwaal die voor veel frustraties zorgt, zowel bij mannen als ook bij vrouwen. Er bestaan veel soorten middelen en behandelingen, maar dr. Hans van Montfort kwam er in de praktijk achter dat die niet voor ieder mens geschikt zijn.
Zelf leidt hij al jaren het Centrum voor Integrale Gezondheidszorg, samen met Yvonne Coolen, rechterhand en echtgenote. Het centrum is gevestigd op Brightlands bij het Academisch Ziekenhuis Maastricht. „Wij kregen met dit fenomeen pas te maken toen onze dochter haaruitval kreeg,” vertelt dr. Van Montfort. „De bekende behandelingen werkten niet bij haar, niemand kon er wat aan doen. Uiteindelijk ben ik zelf op onderzoek gegaan en heb ik met een combinatie van een aantal stoffen een serum ontwikkeld en dat laten maken door een vooraanstaand laboratorium in Zwitserland. Dit serum wordt ingemasseerd en door de haarzakjes als het ware opgezogen.”

Vervolgens is er een panel van proefpersonen samengesteld, inclusief de eigen dochter. „Het blijkt te werken,” zo constateert Yvonne Coolen. „We hebben nu een aantal mensen in behandeling en bij allen boeken we een heel bemoedigend resultaat. Soms al na één maand, soms na drie maanden. Internationaal is er zowel belangstelling als ook bijna ongeloof dat het zo efficiënt werkt. Vooralsnog willen we onze eigen koers varen.” Dokter Van Montfort wil geen sprookjes vertellen. „Als je al twintig jaar kaal bent, dan werkt dit serum ook niet. Als de haaruitval begint, moet je er tijdig mee beginnen. Dan is het resultaat verbazend goed.” De volgende stap is nu om het product breed in de markt te zetten, zodat het voor de consument bereikbaar is. „Door heel Nederland hebben we contacten met ketens van drogisterijen en apotheken, die het graag willen hebben,” vertelt Yvonne Coolen. „We zijn nu in de zakelijke fase dat we samen met investeerders een eigen bedrijf kunnen starten dat klaar is om de markt te veroveren.” Van Montfort zelf investeert al jaren in zijn product omdat hij erin gelooft en de goede resultaten ziet. „Ik ben vooral de uitvinder, die op basis van wetenschap tot deze samenstelling is gekomen. Met degelijke investeerders en marketeers, liefst uit de regio, willen we nu samen verder. Het serum is klaar voor productie, zodat we heel snel de markt op kunnen. Eerst in Nederland en daarna internationaal.”

Klik hier om het artikel te bekijken